Pages

Apple Pie





Best to make it Sunday morning and eat while it is hot! One of our favorite dessert.

 





Ez kellett hozzá: nem tudom mennyi, de kb. 1 1/2 kg alma, 1 citrom leve. 40 dkg sima liszt, 10 dkg rétesliszt, 20 dkg margarin, csipet só, 1 van.cukor, 10 dkg kristálycukor, 2 ek. tejföl, 2+1 marék darált ht. keksz, 1 sütőpor, fahéj, 1 tojás + 1 sárgája. A fehérje majd a lekenéshez kell.
Így készült: az almát megpuccantom, vékonyra legyalulom. Cukrozom, citromlét facsarok rá, fahéjjal megszórom. Ez mind ízlés szerint. Mivel rengeteg leve volt az almámnak, nagy lángon egy kicsit átpároltam, lecsepegtettem. A lecsepegtetett almalét ásványvízzel higítottam és jól megittam :) mmmmm :)
A tésztához való szárazanyagokat - kivéve darált keksz - összekevertem. Beledolgoztam a tojásokat, margarint és tejfölt, majd egy órára hűtőbe tettem.
1 óra múlva a fele tésztát - na jó, picit többet :) - tepsi méretűre nyújtottam. A margarinnal kikent-kilisztezett tepsibe tettem úgy, hogy legyen széle is. Megszúrkáltam villával, megkentem a fehérjével, megszórtam 2 marák darált keksszel. Erre tettem a meghűlt párolt almát. Ezt is megszórtam 1 marék keksszel, majd kinyújtottam a maradék tésztát és rátettem a töltelékre. Ezt is megszúrkáltam, lekentem a tojásfehérjével. Kb. 180-200°C-os sütőben 35-40 percig sütöttem.
Csak akkor vágtam fel, amikor teljesen kihűlt.